Oppvarming og ventilasjon: Slik fungerer det

En fire person husholdninger utgivelser mellom seks og tolv liter vann om dagen. Hvis denne fukten ikke blir regelmessig ventilert, kan den forårsake mugg – både i leiligheter med lekkede vinduer og tak og i energieffektive hus med varmebeskyttelsesvinduer. I ikke tilstrekkelig eller ikke oppvarmede rom er faren spesielt stor.

En annen grunn til å ventilere regelmessig: Ved å puste mennesker og dyr, konvertere oksygen til karbondioksid (CO2). Hvis luften lukter stagnerende, skyldes dette ofte overdreven karbondioksydkonsentrasjon. Også forurensninger og lukt fra møbler og byggematerialer kan være en grunn. Forurenset romluft kan forårsake tretthet og konsentrasjonsproblemer.

Oppvarming og ventilasjon bidrar til å skape et sunt livsmiljø og forhindre mugg.

Hva er et sunt boligmiljø?

Et komfortabelt boligmiljø er ved en temperatur på 18-22 grader Celsius og ved en relativ fuktighet mellom 40 og 60 prosent – avhengig av om beboerne sitter på sofaen eller gjør husarbeid. Fuktigheten i rommet kan styres enkelt med et termohygrometer, som er tilgjengelig for noen få euro i maskinvarebutikken. Selv noen smarte hjemme-løsninger holder fuktigheten i sikte. Hvis det faller under 30 prosent, produseres det ingen mugg, men tørrluften kan irritere slimhinnene. For eksempel, hvis det regelmessig overstiger 50 prosent om vinteren, øker risikoen for mugg.

Fordi fra en relativ fuktighet på ca 70 til 80 prosent direkte på en vegg, kan mugg vokse. For dette må veggen ikke føles fuktig eller kondens bør være synlig. Dette skjer bare med en fuktighet på 100 prosent.

Oppmerksomhet: Hvis den relative fuktigheten i midten av et rom er 50 prosent, kan den fortsatt være for høy på kalde overflater som uisolerte yttervegger eller på såkalte termiske broer.

PRESSEKONTAKT

PM-International Norge AS
Inger Sverresson

Mustad Næringspark, Raufossvegen 40, bygn 121
N-2821 Gjøvik

Website: https://www.pm-international.com/no/
E-Mail : service@pm-international.no
Telefon: +47 62 35 70 70