Fast måned Ramadan begynner

På mandag startet titusenvis av Hamburg-muslimer måneden med å faste Ramadan. Fra soloppgang til solnedgang bør ikke hellige muslimer ikke spise, drikke, røyk eller ha sex. Fasting skal gjøre folk gudfryktige, og sjelen til den faste personen opplever rensing og rensing. Fasting er en av de fem pilarene i islam, som Creed, de daglige bønnene, den dårlige skatten og pilegrimsferden til Mekka. Det faste budet gjelder for menn og kvinner. Unntatt er gamle og syke, barn, gravide og reisende. Etter solnedgang blir fastingen avbrutt hver dag – til Iftar møte familier og venner.

Rask i 30 dager

Ramadanmåneden er den niende måneden av det islamske månens år, som bare har om lag 354 dager. Som et resultat varer Ramadan alltid ca 30 dager, men beveger seg fremover med om elleve dager hvert år. Månedens faste begynner og slutter når halvmånen er synlig igjen etter nymåne. Begynnelsen kan variere fra land til land. I Tyskland følger de store islamske foreningene siden 2008 retningslinjene for Organisasjonen for islamsk samarbeid.

Femspørsmål og svar om Ramadan

  1. Hva betyr Ramadan?

Ramadan er avledet fra arabisk ordramad, som betyr “varme” og “tørrhet” av jorda. I tillegg til å forklare at Ramadan brenner synder som varme på bakken, refererer ordet også til følelsen av tørst under fasting. Mellom soloppgang og solnedgang bør muslimer ikke spise, drikke, røyk eller ha sex. Med en middag blir fasting brutt daglig i familien eller vennekretsen (på arabisk: Iftar). I Tyskland er Ramadan også en måned med interfaith møter på Iftar.

  1. Hvorfor er det faste?

Den faste går tilbake til en koranisk kommando og er en av de såkalte fem pilarene i islam, så den sentrale tilbedelsestjenesten i livet til en muslim eller muslim. Det skulle gjøre folk gudfryktige, fastens sjel gjennomgår en rensing og rensing.

  1. Hvem trenger å raskt?

Alle åndelig sunne muslimer som har nådd puberteten og anses derfor å være modne. Med mindre de tar helserisiko. Reisende, for eksempel, eller gravide kvinner kan gjøre opp for savnet raske dager senere.

  1. Kan ikke-muslimer støtte sine faste arbeidskollegaer?

For det første bør ikke-muslimer respektere betydningen av denne tiden for hellige muslimer. De kan også støtte faste medarbeidere ved å prøve å gjøre dem mindre fysisk krevende, eller for eksempel, slik at de kan jobbe mer fleksibelt mens de faste.

  1. Hvordan feires det på slutten av Ramadan?

Ramadan slutter tradisjonelt med en tre-dagers festival. På arabisk kalles det Id al-Fitr (festivalen for rask pause), i tyrkisk sikker Bayrami (sukkerfestival). Muslimer begynner festivalen med en spesiell bønn etter soloppgang. Deretter feirer de sammen i familie og med venner.

PRESSEKONTAKT

PM-International Norge AS
Inger Sverresson

Mustad Næringspark, Raufossvegen 40, bygn 121
N-2821 Gjøvik

Website: https://www.pm-international.com/no/
E-Mail : service@pm-international.no
Telefon: +47 62 35 70 70