Dette gjør det mulig for apper som Facebook å få tilgang til telefondata

Skandalen over Cambridge Analytica og Facebook kom til lys tidlig i 2018, noe som lette overrasket personvernforeslagere. For eksempel kan offentlig tilgjengelig informasjon fra Facebook-brukere bli samlet, lagret og behandlet av tredjepartsfirmaer. Du kan begrense dette i dine Facebook-innstillinger.

Android-appen skal ha registrert telefondata

Apper, dvs. programmene på smarttelefoner og nettbrett, krever vanligvis tillatelser. De vil ha tilgang til visse ting på enheten. Facebook-appen til Android-telefoner ønsket (og fortsatt ønsker) å få tilgang til telefon- og SMS-funksjonene, blant annet. Android-brukere kan bare deaktivere tilgang fra versjon 6 (Marshmallow). Siden da, er nye apper vanligvis installert uten tillatelser og be dem individuelt etter behov. I de tidligere versjonene av Android kunne de fleste brukere ikke enkelt installere eller bruke appen.

Ifølge flere medierapporter bør Facebook-appen for Android-versjoner før 4.1 (Jelly Bean) ha lest ut samtale lister og SMS / MMS-lister – så de såkalte metadataene, som blant annet viser når en bruker ringer med hvem eller hvor lenge når han har skrevet og mottatt hvor mange meldinger. Appen hadde derfor rett til å få tilgang til telefon- og SMS-funksjonen. Selv om autorisasjonssystemet i Android ble endret. Men app-utviklere tydeligvis unngikk dette ved å skrive sitt program for tidligere versjoner av Android. Bare i oktober 2017 er dette alternativet deaktivert på Android. Facebook nekter å ha bevisst samlet inn metadata. Diskusjonen handler om metadata – ikke innhold av telefonsamtaler og SMS / MMS. Appen for iOS (Apple) bør ikke påvirkes.

Synkroniser kontakter

Lesing og lagring av anropslister er en ting. I tillegg til (og kan) Facebook-brukere var også i stand til å synkronisere sine kontakter fra adresseboken på enheten til nettverket. Nesten alle sosiale nettverk og budbringere tilbyr dette. Med WhatsApp, for eksempel, er det enda en forutsetning at programmet er i full drift – en av de viktigste kritikk av forbruker sentre for WhatsApp, som hører til Facebook-gruppen.

I Facebook-brukere i dag har til å bestemme aktivt arbeide for å synkronisere sine kontakter. Hvem har aktivert synkronisering, så leverer Facebook til potensielt lagrede lister over samtaler og navnet og muligens enda mer informasjon (e-postadresse, postadresse) av personer som han telefoner eller SMS og MMS skriver. Ifølge Facebook-synkronisering er utviklet for å hjelpe foreslå nye venner brukere og “bedre tjenester”. For eksempel har noen fra kontakt en Facebook-profil som du ennå ikke er venner, kan Facebook foreslå for deg vennskapet.

Slett opplastede kontakter

Facebook tilbyr sin egen adressebok for opplastede kontakter. Du finner den på https://www.facebook.com/invite_history.php siden og kan slette individuelle og alle opplastede data. En lignende side er også tilgjengelig for kontakter fra Facebook Messenger: https://www.facebook.com/mobile/messenger/contacts/For å forhindre synkronisering av kontaktene dine med Facebook, trykk på Facebook-appen på Android øverst til høyre på de tre horisontale linjene og søk menyelementet Appinnstillinger. Slå av varen Last opp kontakter kontinuerlig, synkroniser noen ganger kontakter.